AddToAny

Instagram

Blogroll

Flickr Images

BTemplates.com

About

Flickr Images

Video Of Day

Sponsor

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Θεωρίες συνομωσίας γύρω από το συγκλονιστικό φινάλε του Game of Thrones

Αν ακόμα δεν έχετε δει ακόμα το φινάλε της 5ης σεζόν του Game of Thrones είναι περιττό να πούμε ότι ακολουθούν spoilers.

Παρόλα αυτά θα το πούμε. Ακολουθούν spoilers , οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι φύγετε γρήγορα από εδώ και να επιστρέψετε μόνο αφού θα έχετε δει το δέκατο επεισόδιο. Και θα έχετε ρίξει σίγουρα και αρκετά μπινελίκια.

556bb81c4ae56e586e457483_spoilers-game-nights-king
Πάμε λοιπόν. Όπως είδαμε και με τον Νεντ Σαρκ στην πρώτη σεζόν αλλά και με τον Ρομπ στη τρίτη, στο Game of Thrones, κανένας πρωταγωνιστής δεν είναι ασφαλής. Κάπως έτσι υποδεχθήκαν και το φινάλε της πέμπτης σεζόν οι τηλεθεατές. O Τζον Σνόου αιμόφυρτος στο έδαφος από τις μαχαιριές των συντρόφων που τον πρόδωσαν.

Όπως είναι απόλυτα λογικό οι περισσότεροι έβαλαν το γεγονός στη λίστα με τις «δολοφονίες» πρωταγωνιστών από τον συγγραφέα του A Song of Ice and Fire, George R.R. Martin.
Είναι όμως έτσι; Είναι νεκρός ο Τζον Σνόου;

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει υλικό από τα βιβλία που θα επιβεβαιώνει την κατάληξη, αφού και το A Dance With Dragons τελειώνει με αυτή τη σκηνή. Και από τότε περιμένουμε τη συνέχεια με το Winds of Winter, το οποίο φυσικά δεν έχει κυκλοφορήσει και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα δει το φως της ημέρας πριν την 6η σεζόν της σειράς, που θα προβληθεί την άνοιξη του 2016.

Έτσι για πρώτη φορά, αναγνώστες και τηλεθεατές βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου, οι φανατικοί αναγνώστες που ψάχνουν την κάθε λεπτομέρεια, έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα. Ο Τζον Σνόου δεν είναι νεκρός. Και υπάρχουν και διαφορετικές θεωρίες για αυτό.
Πριν περάσουμε σε αυτές πάμε να δούμε τις τελευταίες γραμμές από το κεφάλαιο του Τζον Σνόου, όπως τις έγραψε ο George Martin στο A Dance With Dragons..
Jon fell to his knees. He found the dagger’s hilt and wrenched it free. In the cold night air the wound was smoking. “Ghost,” he whispered. Pain washed over him. Stick them with the pointy end. When the third dagger took him between the shoulder blades, he gave a grunt and fell face-first into the snow.
He never felt the fourth knife. Only the cold…
Έτσι κλείνει την υπόθεση του Τζον Σνόου ο Martin στο βιβλίο και φυσικά η κουβέντα φουντώνει.
Σύμφωνα με πολλούς αναγνώστες, ο Martin έχει «φυτέψει» πολλά στοιχεία για την επιστροφή του Τζον Σνόου μέσα στο βιβλίο.  Αρχικά με το εναρκτήριο κεφάλαιο, όπου ένας από τους Wildlings που έχει ξεφύγει από τη μάχη του τείχους (όταν ο Στάνις κερδίζει τον πόλεμο) και έχει παρόμοιες δυνάμεις με τον Μπραν (μπορεί να μεταφέρει το πνεύμα του σε λύκο), περιγράφει τι συμβαίνει με τους skinchangers όταν αυτοί πεθαίνουν. Το πνεύμα τους μεταφέρεται στο ζώο και σιγά σιγά γίνονται ένα. Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι ο Τζον Σνόου είναι και αυτός skinchanger.
OrellWarg
Άλλο ένα στοιχείο που οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση είναι το όραμα της Μελισάνδρης:
Οι φλόγες κροτάλισαν απαλά και μέσα από αυτές άκουσε να ψιθυρίζουν το όνομα Τζον Σνόου. Το μακρύ του πρόσωπο εμφανίστηκε μπροστά της με πύρινες γλώσσες στις αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί, μία εμφανιζόταν και μία χανόταν, μία σκιά πίσω από την φλογερή κουρτίνα. Τώρα είναι άνθρωπος, τώρα λύκος και τώρα άνθρωπος ξανά.
melisandre-fire
Αυτά με τα στοιχεία που λένε ότι το πνεύμα του μπορεί να μεταφερθεί στον Ghost. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τρεις κεντρικές θεωρίες για την τύχη του στη συνέχεια.

Η Μελισάνδρη που επέστρεψε στο τείχος (στο βιβλίο δεν έχει φύγει ποτέ) θα επαναφέρει στη ζωή τον Τζον Σνόου με τη δύναμη του Άρχοντα του Φωτός. Όπως έκανε ο Θόρος με τον Μπέρικ Ντοντάριον. Το πώς θα γίνει αυτό έχει πολλές εκδοχές, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες κηδείες μελών της Νυχτερινής Φρουράς, με το σώμα τους να παραδίδεται στην πυρά και εκείνη την ώρα να ακούγεται η ατάκα «And now he’s watch has ended», δεν αποκλείεται να έχουμε επιστροφή και ταυτόχρονα απελευθέρωση από τους όρκους!
3fl9E5c
Μια άλλη θεωρία λέει ότι δεν θα προλάβει να επιστρέψει από τους νεκρούς με τη δύναμη της φωτιάς, αφού θα έχει μετατραπεί σε White Walker. Το όγδοο επεισόδιο με την επανεμφάνιση των White Walker μας έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτή τη μετατροπή, ενώ το ενδιαφέρον που έδειξε ο Night’s King για τον Τζον Σνόου (με τα μάτια), μας βάζει σε υποψίες ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο. Κάποιοι το έχουν πάει ακόμα πιο μακριά λέγοντας ότι ο Τζον Σνόου θα οδηγήσει στην τελική μάχη τους White Walkers κόντρα στους δράκους της Ντενέρις.
CGbyFADUIAAmH8y
Η τρίτη θεωρία έρχεται από ανθρώπους βαθία χωμένους στη μυθολογία του George R.R. Martin. Στο σύμπαν του A Song of Ice and fire κυριαρχεί ο θρύλος για έναν μοναχικό πολεμιστή που σταμάτησε με τη βοήθεια ενός μαγικού σπαθιού την πρώτη επιδρομή των White Walkers. Αυτός ο ήρωας σύμφωνα με τον θρύλο θα έρθει ξανά στη ζωή. Η Μελισάνδρη τον αποκαλεί τον εκλεκτό του κυρίου, κάποιοι άλλοι τον αποκαλούν The Prince that was promised και κάποιοι άλλοι μιλούν για τον Αζόρ Αχάι.
azor-ahai
Πολλοί αναγνώστες θεωρούν ότι όλοι είναι το ίδιο πρόσωπο και οι προφητείες λένε ότι πρέπει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Τζον Σνόου διαθέτει τα περισσότερα, όπως και κάποιοι άλλοι από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές (Ντενέρις, Τίριον). Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να καταγράψουμε αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί θα ανοίξουμε μια άλλη τεράστια κουβέντα.

Μία τελευταία θεωρία λέει πολύ απλά πως ο Τζον Σνόου πάει ! Πέθανε ! Τα κακάρωσε ! Άλλωστε , το έχει πει ο George RR Martin : Valar Morghulis (=All men must die).

Αυτά λοιπόν με τις θεωρίες για την τύχη του Τζον Σνόου, την οποία θα πρέπει πλέον να περιμένουμε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο για να τη μάθουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου